Napkollektorok - Nap-rendszer

Tartalomhoz ugrás

Főmenü:

 
Napkollektoros megoldások:
 
A napkollektor a Napból érkező fényenergiát hőenergiává képes alakítani. A kollektorban felmelegedett fagyálló folyadék egy hőcserélőn keresztül továbbítja a hőt a fűtő, meleg víz ellátó rendszer felé.
Figyelem!
 
A napkollektor és a napelem nem összekeverendő! A napkollektor meleg vizet állít elő, a napelem pedig elektromos áramot.
 
Az emelkedő energiaárak miatt a napkollektoros rendszerek megtérülési ideje egyre rövidebb.
 
Minél nagyobb a rendszer, annál kedvezőbb a beruházás és a megtérülés aránya, ez akár már 4 év is lehet! Családi házak esetében azonban lényegesen hosszabb megtérülési idő adódik.
 
A napkollektoros rendszereket általában a következő igényeknek megfelelően tervezzük:

    --- meleg víz készítés
 
    --- meleg víz készítés és fűtés rásegítés
 
    --- medence fűtése
 
    ---az előbbiek kombinációja

Napkollektoros rendszerek tervezésénél, telepítésénél nagyon nagy különbségek adódhatnak mind a beruházás bekerülési ára, mind a megtérülési idők között, aszerint, hogy mekkora a rendszer, milyen igények kielégítésére tervezzük, komplett új rendszerről van-e szó, vagy a már meglévő épületgépészeti rendszerhez csatlakoztatjuk stb.
 
Tervező irodánk minden esetben több - a műszaki és gazdasági körülményeket is figyelembe vevő – tervet készít, hogy megrendelőink ki tudják választani a nekik legjobban megfelelőt.
 
Nagy hangsúlyt helyezünk arra, hogy a megoldás gazdaságos legyen, a napkollektoros rendszer telepítését csak a hőigények elemzése és a rendszer becsült beruházási költségének ismeretében javasoljuk.
 
Ha kérdése van tegye fel a FÓRUM-on!
 
 
 
BandSoft© 2010-2016. All rights reserved.
Vissza a tartalomhoz | Vissza a főmenühöz